Најнови вести

Правилник за измена на правилникот за издавање на дозвола за вршење на превоз за сопствени потреби 

четврток, 15 јануари 2015 14:42:38
На ден 09.01.2015 година во Службен весник на Р. Македонија бр.3/15 е објавен Правилник за изменување и дополнување на правилникот за формата и... повеќе
 

Билатерална средба 

петок, 05 декември 2014 10:03:38

 Агенцијата за регулирање на железничкиот сектор на Република Македонија во периодот 2-3 Декември 2014 година одржа билатерална средба со Регулаторниот одбор за железници на Босна и Херцеговина.

... повеќе
 

Учество на Агенцијата на светскиот железнички самит во Истанбул, Турција 

вторник, 08 јули 2014 08:34:14

 Агенцијата за регулирање на железничкиот сектор со двајца претставници присуствуваше на светскиот железнички самит, кој се одржа во Истанбул, Република Турција на 25 и 26 Јуни 2014 година

... повеќе
 

Добродојдовте


Почитувани,


Добредојдовте на страната на Агенцијата за регулирање на железничкиот сектор.

Интернет сајтот е креиран со цел да Ве запознае со поставеноста, улогата и начинот на функционирање на Агенцијата за регулирање на железничкиот сектор.

Железничкиот транспорт е значаен логистички сегмент во економијата и  развојот  на  општеството. Со либерализацијата на железничкиот  сообраќај  во Република Македонија се поддржува и глобализацијата на македонското општество.

 Задача на Агенцијата е промоција на овој транспортен систем кој е економски најповолен сообраќаен систем за Република Македонија како континентална земја, како за товарниот така и за патничкиот сообраќај а воедно и пријателски  ориентиран кон човековата околина.

Агенцијата за регулирање на железничкиот сектор има значајна улога во либерализацијата на железничкиот сектор во Република Македонија, а со тоа и во воведување на конкурентнција меѓу транспортните компании на пазарот на железнички услуги. Агенцијата го обезбедува и недискриминаторскиот однос на управителот на Инфраструктурата кон сите транспортни компании .


Се надевам дека на нашиот сајт ќе  најдете потребни и корисни информации од областа на железниците кои ќе Ви овозможат да ги реализирате Вашите потреби.


Со почит,

Директор

Никола Костадиновски
 

Галерија на слики

  Воз Гевгелија-Скопје   Велес   Старата Зелезничка станица  во Скопје   Железничка станица Скопје                                                Анкета

Currently no active poll.

 

Статистика

  • Моментално on-line: Моментално on-line:
    • Посетители: Посетители: 9
    • Членови: Членови: 0
    • Вкупно: Вкупно: 9
Мапа на страната | Верзија за печатење | © 2008 - 2015 Агенција за регулирање на железничкиот сектор